You are here

Hernieuwing persdocumenten 2022-2026

Welkom op het hernieuwingsplatform van de Commissie van eerste aanleg voor de Erkenning en de Bescherming van de titel van Beroepsjournalist (CEBJ).

De CEBJ maakt gebruik van de IT-infrastructuur van de Vlaamse Vereniging van Journalisten/Algemene Vereniging van Beroepsjournalisten in België (VVJ/AVBB), in overeenstemming met het koninklijk besluit van 16 oktober 1991 dat de werking van de CEBJ regelt.

De verwerking van de persoonsgegevens die op dit platform verzameld worden, gebeurt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming van 27 april 2016. De privacyverklaring van de CEBJ vindt u hier.

Hoe gaat u te werk?

Om u aan te melden op het aanvraagplatform klikt u op de link onderaan deze pagina. U komt dan op de loginpagina van de online journalistendatabank van de VVJ/AVBB terecht.

  • U hebt zich nooit eerder geregistreerd op deze databank, dan moet u dat eerst doen in het venster ‘Registreer u hier’. Kies vervolgens de optie ‘Ik ben erkend journalist en/of lid van de VVJ/AVBB’. Vul uw erkenningsnummer (N gevolgd door 5 cijfers of TN gevolgd door 4 cijfers), uw geboortedatum (dd/mm/jjjj) en uw registratiecode in. Die registratiecode staat vermeld in de brief en de e-mail die u over de hernieuwing ontvangen hebt. Kunt u de registratiecode niet meer vinden, contacteer dan het VVJ-secretariaat: info@journalist.be. 
Na registratie kunt u inloggen (zie volgende punt).
  • Bent u al geregistreerd op deze databank, dan kunt u inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten, vraag dan een nieuw wachtwoord aan door op de link ‘Paswoord vergeten’ onderaan het inlogvenster te klikken en de instructies te volgen.
Na het inloggen komt u op uw profielpagina in de VVJ-databank terecht. Bovenaan ziet u een oranje kader met daarin de link naar uw persoonlijke formulier om de hernieuwing van uw erkenning aan te vragen. Pas als u op deze link hebt geklikt, kunt u aan uw aanvraag tot hernieuwing beginnen.

TIP: Het is mogelijk om al een deel van uw aanvraag voor te bereiden, maar nog niet meteen in te dienen (omdat u bijvoorbeeld nog niet over alle nodige documenten beschikt). U klikt dan onderaan het formulier op 'Bewaar mijn aanpassingen zodat ik mijn dossier later kan vervolledigen'. U kunt dan op een ander moment het formulier weer openen (via de link in de oranje kader) en uw aanvraag verder in orde brengen.


Om de aanvraag in te dienen, klikt u onderaan het formulier op 'Aanvraag indienen'. De CEBJ zal uw aanvraag dan zo snel mogelijk behandelen.