You are here

Hernieuwing persdocumenten 2022-2026

Hoe gaat u te werk?

Om u aan te melden op het aanvraagplatform klikt u op de link onderaan deze pagina. U komt dan op de CEBJ loginpagina van de online journalistendatabank van de VVJ/AVBB terecht.

  • U hebt zich nooit eerder geregistreerd op de journalistendatabank, dan moet u dat eerst doen in het venster ‘Ik wil mij registreren'. Vul uw erkenningsnummer (N gevolgd door 5 cijfers of TN gevolgd door 4 cijfers), uw geboortedatum (dd/mm/jjjj) en uw registratiecode in. Die registratiecode staat vermeld in de brief en de e-mail die u over de hernieuwing ontvangen hebt. Kunt u de registratiecode niet meer vinden, contacteer dan het VVJ-secretariaat: info@journalist.be. 
Na registratie kunt u inloggen (zie volgende punt).
  • Bent u al geregistreerd op de journalistendatabank, dan kunt u zich aanmelden met uw e-mailadres en wachtwoord. Bent u uw wachtwoord vergeten, vraag dan een nieuw wachtwoord aan door op de link ‘Wachtwoord vergeten’ onderaan het aanmeldvenster te klikken en de instructies te volgen.
Na het aanmelden komt u op het formulier voor de aanvraag van de hernieuwing van uw erkenning als beroepsjournalist terecht.
  • TIP: Het is mogelijk om al een deel van uw aanvraag voor te bereiden, maar nog niet meteen in te dienen (omdat u bijvoorbeeld nog niet over alle nodige documenten beschikt). U klikt dan onderaan het formulier op 'Bewaar mijn aanpassingen zodat ik mijn dossier later kan vervolledigen'. U kunt dan op een ander moment het formulier weer openen (via de link in de oranje kader) en uw aanvraag verder in orde brengen.
    
Om de aanvraag in te dienen, klikt u onderaan het formulier op 'Aanvraag indienen'. De CEBJ zal uw aanvraag dan zo snel mogelijk behandelen.