You are here

Ik werk (ook) voor ledenbladen. Kan ik erkend worden als beroepsjournalist?

Werken voor ledenbladen, interne bladen, uitzendingen voor de leden van partijen, verenigingen, bedrijven en andere organisaties, informatiebladen, nieuwsbrieven en uitzendingen van openbare instellingen, publicaties en uitzendingen waarvan het informatieve aspect slechts dient als dekmantel voor een andere activiteit, wordt door de erkenningscommissie niet beschouwd als een onverenigbare activiteit. Het mag evenwel niet gaan om reclame, propaganda, public relations, e.d.

Werkt u in hoofdberoep voor dergelijke bladen of uitzendingen, dan komt u echter niet in aanmerking voor erkenning als beroepsjournalist.

Werkt u als journalist in bijberoep voor dergelijke bladen of uitzendingen, dan komt u in aanmerking voor erkenning als beroepsjournalist indien u in hoofdberoep als journalist werkt voor media waarvan het hoofddoel het verstrekken van algemene berichtgeving is.

De erkenningscommissie beschouwt als hoofdberoep, het beroep dat de helft of meer van de inkomsten van de kandidaat oplevert.